Skip to content
Villa S

I ett centralt villaområde med bostäder byggda i stilar från hela nittonhundratalet, hittade beställarna en hörntomt som var möjlig att bebygga. Tomten har en enastående utsikt mot en stadspark och en större sjö i öster samt villaområdets lummiga vegetation mellan huskropparna.

Som ytterligare en årsring växte en modernistisk villa i vit puts fram under en mycket kreativ period i nära samarbete mellan beställare och oss i allt från helhet till detalj.

Byggnadens form och tomtplacering ger möjlighet till uteplatser i alla väderstreck under dygnets alla timmar. Mot parken i öster finns frukostläget i morgonsolen och i anslutning till entrén finns en fikaplats i söderläge. Gårdsrummet i väster famnar en uteplats såväl under tak som fritt under bar himmel.

I öppet sammanhang ligger entré, kök, matplats med dubbel takhöjd och vardagsrum i en mer intim yta. I en mera avskild del på entréplanet finns även ett sovrum med klädkammare, klädvård och badrum. Från denna del når man direkt ut i trädgården i väster.

En centralt placerad trappa leder upp till entresolvåningen där sovrum, badrum och sällskapsytor samsas. Härifrån har man överblick över entrévåningen och trädgården samt en generös vy över parken och sjön åt öster. Från detta plan når man också takterrassen som förlänger solnedgången sena sommarkvällar.

Bilder: Bert Leandersson
Back To Top