Play’nGo

Det expansiva spelutvecklingsföretaget hade vuxit ur sina lokaler och letade efter större mer ändamålsenliga lokaler. Tillsammans med Senab gjorde gestalt en analys och förstudie för att undersöka möjligheten att utforma de nya lokalerna enligt principen om aktivitetsbaserad arbetsplats.

 

Fotograf: Krister Engström

Play’nGo lämpade sig med sitt flexibla arbetssätt bra för att genomföra detta. Inredningskonceptet Play’nGo-staden delade in kontorsytan, likt en stadsplan, i områden som Lilla torget, Dungen, Banken, Radhusen och Biblioteket. Dessa områden erbjuder olika typer av miljöer att arbeta och mötas i.

Den specialdesignade receptionsdisken möter gäster vid entrén.

Den gröna ”dungen” fungerar som väntyta till receptionen eller som öppet mötesrum.

En fototapet ger det öppna mötesrummet ”skogen” stämning och djup.

”Bistron” fungerar som ett nav i kontoret. Glada färger skapar en lekfull mötesplats för de anställda.

På den aktivitetsbaserade arbetsplatsen väljer de anställda arbetsmiljö efter arbetsuppgift.

Sofforna i ”biblioteket” fungerar som ljudavskärmare och skapar en tyst, halvöppen miljö.

Mötesrum och samtalsrum avskärmas med röda glaspartier som tillåter genomsikt men definierar rummen.