Beiersdorf

När Beiersdorf hade växt ur sina tidigare lokaler och det var dags för nytt kontor blev förändringen genomgripande och gav möjlighet till ett nytt arbetssätt.

Medarbetarna var involverade i hela förändringsprocessen där man analyserade och bearbetade sitt arbetssätt vilket resulterade i ett yteffektivt och aktivitetsbaserat kontor.

Idag har man ett ergonomiskt nordenanpassat kontor med tydlig företagsanda. Ena halvan blev publik med reception, konferensrum och utställningsyta.

I andra halvan placerades ergonomiska arbetsplatser och gemensamma ytor som övergår från tysta till sorliga kreativa zoner.

Baserat på associationer till hur man använder Beiersdorfs produkter tog vi fram konceptet ”Sand&Snö”. Vi arbetade med både varma och kalla färgskalor. Vi sökte ett tydligt nordiskt uttryck där vi tog fasta på naturmaterial som ull, läder och trä. Såväl möbler som textilier skulle upplevas lätta, ljusa, böljande och organiska.

Receptionen

Lounge för kunder

Lounge för kunder

Mötesrum för besökare

Samtalsrum

Samtalsrum

Konferensrum med världskarta av Niveaburkar

Produktutställningsvägg

Samtalshörna med utsikt

Pausrum, lunchdel

Pausrum, lunchdel

Öppet möte i samband med arbetsplatser

Öppet möte

Arbetsplater med rumsavdelare av textilier

Testrum för produktdisplayer

Projektarbetsplats